MIJN VERHAAL

Wil je Juriaan Singels op de voet volgen? Bekijk dan vooral zijn Juriaan Singels Show op Youtube.

HOE HET ALLEMAAL BEGON…
Het is alweer een paar jaar geleden dat ik voor het eerst meedeed met een talentenshow voor mensen met een beperking: Showhero! Je mag er zingen, dansen, wat je talent ook is. De jongens achter Showhero, Maurice van der Poll en Lucas Bugter zijn net zo blij en springerig als ik. Wat een toppers!

Die eerste keer voelde zo goed dat ik besloot nog meer te gaan optreden. Gelukkig dachten Maurice en Lucas er ook zo over. Ik mocht datzelfde jaar nog van ze optreden bij Showhero in Theater Cool in Heer- hugowaard, op het festival Dolfinn Rocks in Heiloo en een duet zingen met de professionele zangeres Stephanie Kramer in Theater de Beun. Het voelde als het mooiste jaar van mijn leven.

Na dit bijzondere jaar ben ik echte vrienden geworden met Maurice en Lucas, en met de rest van het Showhero team. Samen hebben we intussen zoveel beleefd!

 

MAG IK DAN BIJ JOU
Met Ellen Popma zong ik het liedje ‘Mag Ik Dan Bij Jou’. Het is voor het eerst dat ik zo goed de tekst heb geoefend, dat ik het kon zingen zonder de stem van de echte zanger of zangeres op de achtergrond. Ik besloot dit ook te willen doen met een Engels liedje: ‘You Raise Me Up’. Mijn moeder heeft het altijd op in de auto en we zingen dan keihard mee. Er werd geregeld dat ik het in de Grote Kerk in Alkmaar mocht zingen. De zevenhonderd man gaf mij een staande ovatie. Dit smaakte naar veel meer.

 

GLAZEN HUIS
In december 2014 organiseerden Maurice en Lucas een Showhero Glazen Huis in Alkmaar. Samen met mensen met een beperking haalden ze geld op en ik was de eerste slaapgast. We maakten er een feestje van op het plein tot diep in de nacht. Samen met de jongens overhandigde ik de cheque met het geldbedrag voor Serious Request in Haarlem. Toen was ik voor het eerst op televisie bij BNN én op de radio bij 3FM! Ik zong a capella ‘You Raise Me Up‘, waarbij de mond van Gerard Ekdom van verbazing opensloeg.

 

VRIENDEN VOOR HET LEVEN
Enkele weken later stond ik opnieuw a capella te zingen op het Mega Piraten Festijn voor 10.000 man, dit keer met het nummer ‘Vrienden Voor Het Leven‘. Het publiek ging helemaal uit zijn dak! Sindsdien heb ik aardig aan de weg getimmerd. Ik heb opgetreden voor de Dirk Kuyt Foundation en intussen zijn Dirk en ik dikke maatjes. Ook met andere bekende mensen heb ik vrienden gemaakt. Jan Smit, Peter Beense en Gaston de Postcode kanjer, allemaal gunnen ze mij mijn succes. Ik word als echte artiest geboekt op festivals en ben een idool geworden voor mensen met een beperking.

Begin januari 2016 ging ik met Lucas en Showhero-vrijwilliger Kim naar de TV-opnames van Valhalla met Valerio Zeno. Zonder dat ik het door had, had Lucas geregeld dat ik daar ‘Bloed, Zweet en Tranen‘ mocht zin- gen met een echte band! Het werd me pas tijdens de opnames verteld en ik sprong een gat in de lucht.

Een paar weken later werd het uitgezonden op BNN en was ik groot nieuws op de website van LINDA. En nu is mijn allergrootste droom ook uitgekomen. Een eigen album! Met behulp van Maurice en Lucas heb ik een crowdfundingactie gedaan om genoeg geld binnen te halen. Optredens bij winkelcentra, snackbars en heel veel tennis- en voetbalclubs brachten mij een eind op weg. Stichting Kees en IJssalon Di Fiorentina gaven mij zelfs € 1.000. En natuurlijk hebben al mijn trouwe fans, vrienden en familie me ook geholpen.

 

AL MIJN DROMEN KOMEN UIT
Ik kwam een paar jaar geleden in Egmond aan bij Showhero als een jongen die gewoon een keertje wilde optreden. Inmiddels ben ik een artiest met veel fans en lijken al mijn dromen uit te komen. Keer op keer. Ik wil iedereen dan ook een tip meegeven: Het is een feestje! Als je ervoor zorgt dat je van je leven een feestje maakt, wordt alles leuker en makkelijker en komen je dromen uit. Het is mij gelukt. Ik hoop dat ik zo een voorbeeld kan zijn voor anderen.

Mijn album inmiddels uit en daar ben ik ontzettend trots op. Het heeft me veel vrienden opgeleverd en dat is misschien wel het allermooiste. Want een feestje bouwen, dat doe je met z‘n allen!

 

Dikke knuffel, Juriaan Singels

In het afgelopen jaar ben ik inmiddels door heel Nederland gereden om op te treden in vele steden en mooie dorpjes en de meest uiteenlopende evenementen meegemaakt.

In deze video zie je een kleine samenvatting aan iPhone-beelden die tijdens het touren gemaakt zijn door Maurice en Lucas.

[blockquote text=”Ik wil er met ‘HET IS EEN FEESTJE’ voor zorgen dat mensen meer een feestje van het leven maken” show_quote_icon=”yes” text_color=”#000000″]